maandag 24 september 2012

Waar is het feestje?


Project X Haren, het is vast niemand ontgaan.  Het feest was gebaseerd op de film Project X, een film over een american-style-mega-big puberfeest met een vleug(je) drugs, seks en alcohol. In Haren hadden de losgeslagen pubers ook flink de smaak te pakken: auto’s, huizen, verkeersborden en fietsen werden vernield, de Albert Heijn werd geplunderd en er werd rondgegooid met straatstenen. Kortom, met één druk op de knop is het stadje Haren geplunderd, vernield en leeggeroofd. Na deze gebeurtenis zal Facebook bij veel mensen niet in het goede licht staan, maar ik heb zeker veel te danken aan Facebook.

Elke ochtend druk ik op de groep ‘Rechtsgeleerdheid’ op Facebook om te kijken of er nog iets nieuws gepost is. Aan het begin van mijn eerste jaar heeft mijn studiegenootje een besloten groep aangemaakt op Facebook genaamd ‘Rechtsgeleerdheid’ om zo gedachten uit te wisselen en vragen te stellen aan medestudiegenoten. Wat begon met 10 leden is nu gegroeid tot een aantal van jawel… 692 leden!! Voor de tentamenweek plingt mijn Facebook erop los met vragen als ‘Weet iemand nou het verschil tussen medeplichtigheid en medeplegen’, ‘Wat is nou de essentie van dit arrest’ enzovoorts. Af en toe plingt er ook wel eens wat over verschillende commissies en pleitgenootschappen. Erg handig dus en een goed initiatief.



Via de Facebook kwam je ook te weten wie er bij jou in de werkgroep zit en als je een keer wilt wisselen van werkgroep zijn er genoeg lotgenoten die voor jou de nodige informatie verschaffen. Evenementen zoals ‘Na-tentamensborrel’ worden georganiseerd en af en toe vliegt er wel eens een humoristisch filmpje of 9gag-foto voorbij om de pret er in te houden. Als eerstejaars in een nieuwe stad verdwaal je wel eens op weg naar een werkgroeplocatie, maar dankzij Facebook werd deze kans verlaagd tot <20%. Je werd als groentje over alles up-to-date gehouden en rolde zo het universiteitsleven in.

Ik doop nu de Rechtsgeleerdheids-facebook tot Project R, een plek waar mensen sensatie en plezier in hun studie zoeken, niet in het vernielen, plunderen, beroven en leegroven van huizen, auto’s en personen.