vrijdag 25 mei 2012

De eerstejaars Rechtsgeleerdheid Facebook groep

Begin van dit schooljaar werd er een Facebook-groep aangemaakt voor en door eerstejaars Rechtenstudenten.
 Inmiddels telt de groep ruim 650 leden en er wordt heel actief geparticipeerd door deze mensen. Regelmatig vragen studenten bijvoorbeeld dingen over de stof van de week of uitleg over opdrachten. Of mensen die niet bij hun eigen werkgroep aanwezig kunnen zijn en aan de groep vragen of er een andere werkgroep op een bepaalde tijd les heeft. Ook als de cijfers van de tentamens bekend zijn, wordt het meteen medegedeeld op de Facebook-groep. Maar naast al deze handige studie gerelateerde zaken ook nog vele andere dingen over kamers zoeken, uitgaan in Utrecht en nog veel meer.

Voor vele studenten lijkt deze groep nu wel ondenkbaar. Velen nemen lang de moeite niet meer om even bepaalde informatie op de website van de UU of elders op te zoeken. Alle vragen worden meteen voorgelegd aan de Facebook-groep, en meestal duurt het niet langer dan 5 minuten voordat je antwoord krijgt van een medestudent.


Je begrijpt dan ook wel dat ik de notificaties van deze groep heb uitgezet, omdat ik anders helemaal gek zou worden van al die berichten.

 Voor de aankomende Rechten studenten is het zeker ook een optie om zo’n groep te starten op Facebook. Het is te beschouwen als een gratis informatiebalie waarbij je in de meeste gevallen zeer snel antwoord krijgt op al je vragen, maar ook mee kan lezen met een hoop nuttige dingen wat er gezet en geplaatst wordt door je medestudenten: heel handig dus!